ROUENSKÁ KACHNA (Francie).

XBAZAR.eu  : KUCHTIK / RECEPTY / SPECIALITY / SPECIALITY DRŮBEŽ / 




INGREDIENCE: Kachna o váze asi 1 1 kg, láhev červeného vína (Bordeaux), 125g slaniny, 80 g másla, 5 cibulí, 1 mrkev, sůl, v mulu zavázaná zelená petrželka, špetka tymiánu, bobkový list. POSTUP PŘÍPRAVY: Jemně rozsekaná kachní játra zalijeme vínem a necháme - čím déle, tím lépe - odležet. Kachnu uvnitř i navrchu osolíme a s polovinou másla pečeme 40 minut v předehřáté troubě. Na zbytku másla osmažíme jemně nakrájenou cibuli, mrkev a slaninu, a když jsou dočervena, přilijeme k nim víno, přidáme sůl a koření zavázané v mulu a nakonec i kachní játra máčená ve víně. Vaříme mírným varem. Téměř upečenou kachnu vyjmeme, rozporcuje a vrátíme do pekáče kde ji přelijeme šťávou a pečeme dál, až je dozlatova. Omáčku přecedíme, a je-li příliš řídká, ještě ji povaříme, aby zhoustla. Šťávou z pečení i omáčkou polijeme porce kachny, rozložené na míse Podává se smaženými plátky bílé veky.

ROUENSKÁ KACHNA (Francie). ROUENSKÁ KACHNA (Francie).



QR (http://qrcod.cz) -  - www.xkuchtik.cz Akvarijní náplň - filtrační AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů !
AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů
 


Průměr:  2,99 | Hodnotilo: 1402 x
1  |   2  |   3  |   4  |   5  |

 

 

 

Kategorie na xkuchtik.cz